Akciğere kaçan kedi kılı duruma göre kiste neden olur veya olmaz bi şeydir. şöyle ki:
1. kedi ekinokok (echinococcus granulosus) enfestasyonuna uğramıştır, bunun sonucunda gaita (bkz: bok) ile atılan ekinokok larvaları tüylere yapışır, siz de bu tüylerden bazılarını alırsanız kist hidatik adı verilen oldukça tehlikeli bir hastalığa yakalanabilirsiniz (#3835230).
2. kedide ekinokok yoktur. yine de dökülen tüylerin alınması ve akciğerlere yerleşmesi ile 2 şey olabilir, birincisi bu tüy bölgede yabancı cisim reaksiyonu yapar (ki o derece şansssızsanız kendi saçınızda, sakalınızdan da aynı şey olabilir) veya iki sessiz sedasız ankiste olur (etrafı koruyucu bi doku ile çevrilir ve hapsedilir, bişicikler de olmaz)
3. kedide bi şey yoktur, siz de periyodik olarak fırçalayarak kontrolsüz dökülen tüyleri minimuma indirirsiniz, bi de tüy yapısını güçlendiren özel mamalarla beslediniz mi bişicikler olmaz.
sonuç: sadece 1. maddedeki şartlar şekillendiyse tehlike vardır, ki onu da periyodik olarak kist ilacı tedavisi ile (ki nedense birçok meslekdaş kist aşısı demektedir, halbuki aşı değildir, ilaçtır) önleyebilirsiniz.